Bernardo Garrigós Sirvent va nàixer el dia abans del Dia del Senyal, el 23 de juliol de 1966 en una casa que forma part de la muralla medieval de Xixona en el centre del carrer El Vall. És fill d’Adolfo Xacó i Teresa de l’Ereta. Va cursar els seus estudis primaris i secundaris a Xixona per a llicenciar-se en Història, especialitat de Prehistòria i Arqueologia en la Universitat d’Alacant.
El periodisme és una de les seues passions. Als dotze anys va escriure el seu primer reportatge en la revista escolar. Als quinze anys va redactar el seu primer article d’història en la Revista de Festes dels Geladors i a l’any següent en el Programa de Festes de Moros i Cristians de Xixona. És la persona que més articles té publicats en aquestes dues revistes.
Ha sigut director de la revista juvenil Diari Jove editada per l’Organisme Autònom de la Joventut des de la seua fundació l’octubre de 1990 fins a 1995. Va dirigir el periòdic La Societat publicat per la Societat Cultural El Treball des de gener de 1995 fins a octubre de 1998 (quan va deixar de publicar-se). Va ser director dels serveis informatius de Ràdio Xixona des de juny de 1990 fins a agost de 1992 i finalment va ser director del Fester Xixonenc, revista editada per l’Associació de Sant Bartomeu i Sant Sebastián, entre 2003 i 2007.
Ha col·laborat amb el periòdic municipal Guai des de 1992 fins a la seua desaparició. Ha sigut l’únic corresponsal a Xixona del diari ABC entre octubre de 1989 i 1995 i membre del Comité de Redacció de la Revista Oficial de Festes des de 1995 fins a 2007.
Ha publicat articles en les revistes locals: L’escola informa (periòdic del Colegio Cristóbal Colón), Créixer amb Xixona (revista de l’Institut de Batxillerat), El Chambit (Revista de l’Associació Empresarial Nacional d’Elaboradors Artesans i Comerciants de Gelats i Orxata), Diari Jove, La Societat, Guai, Programa de Festes dels Geladors, El Programa, Programa de Festes de la Candelera i El Nostre.
També ha publicat articles d’història, tradicions, cultura i festes en les publicacions foranes com: Undef, Infofiesta.com, de moros i cristians, revista de la Foguera Ciutat d’Assís, El Canelobre de Busot, Canelobre (editat per l’Institut de Cultura Juan Gil-Albert), Crónicó (Revista de l’Associació de Cronistes Oficials del Regne de València) RAECO (Revista de la Real Associació Espanyola de Cronistes Oficials), els periòdics: Informació, ABC i El Mundo i les revistes de festes de Tibi, Cocentaina, La Torre de les Maçanes, Mutxamel, Sant Vicent del Raspeig i Callosa d’en Sarrià.
Es va iniciar en l’activisme social de la mà del futbol-sala. Als 16 anys va entrenar ja a un equip infantil i poc després amb el suport de Juan Carlos Alles, Norberto i Ruli, va continuar iniciant als joves en aquest esport. Va fundar i va presidir l’equip de futbol- sala Associació de Joves de Xixona-AC Casino, qui en 1991 es va proclamar campió provincial, autonòmic i va quedar finalment tercer d’Espanya. Seguidament, va fundar el Club d’Handbol Femení Xixona que va competir en les categories aleví, infantil i cadet a la fi de la dècada de 1990 i començaments del segle XXI (fins ara, l’únic equip femení en competició que ha tingut Xixona).
La seua implicació en la vida social i cívica local li va portar a treballar per la joventut, creant (en col·laboració de Pepe Ros i uns altres) l’Associació de Joves de Xixona, de la qual va ser el seu primer president. També va ser membre de l’Organisme Autònom de la Joventut, des d’on va impulsar la creació del periòdic juvenil, Diari Jove, així com del Racó Jove, un espai per als més joves. Des d’allí es van organitzar una bona quantitat d’activitats lúdiques, culturals i festives (entre elles dos debats amb tots els candidats a alcaldia).
Va ser membre del Centre Excursionista de Xixona i va formar part de la directiva de la Societat Cultural El Treball.
En 1990 va ingressar en l’Associació de Sant Bartolomé i Sant Sebastià, entitat que organitza les festes de Moros i Cristians per a organitzar els campionats de futbol-sala i frontenis. Després, juntament amb Juan Escoda, Calderilla i altres amics van fundar Festers en Acció, i van crear els actes de l’Arrancà de l’Entrà, l’Himne de festes, la distinció Festers de l’Any. En aquesta entitat va ser assessor d’esports, delegat de filà, cronista de festes (des de 1994 a 1998) i president (des de 1999 a 2007). De la mà del seu amic Calderilla va tornar a la directiva d’aquesta associació en 2017 ocupant els càrrecs de vicepresident i cronista de festes en 2018. En l’actualitat és assessor de festes i professor de l’Escola de Festes. En 2008 va ser distingit per l’Associació Cultural i Festera de Geladores per la seua col·laboració amb aqueixa entitat que organitza les Festes de les Geladores. En 2010 va ser nomenat Fester de l’Any Cristià per la filà Llauradors.
Una altra de les seues passions és la música. Va ser un dels fundadors de la Colla de Dolçainers i Tabaleters els Arreplegats. És membre de la banda juvenil des de la seua fundació i component de l’Agrupació Artístic-Musical El Treball des de 2017.
Professionalment, és funcionari de l’Ajuntament de Xixona des de 1993 on s’encarrega de fer classes d’adults en el Centre de Formació de Persones Adultes, assessorar sobre temes d’història, art, cultura i patrimoni i atendre l’Arxiu Històric Municipal.
El 17 de març de 1994 el ple municipal el va nomenar, per unanimitat, Cronista Oficial de la Ciutat de Xixona. És membre de l’Associació de Cronistes del Regne de València i de la Real Associació de Cronista d’Espanya (RAECO).
Ha escrit més de dos centenars d’articles i una quinzena de llibres i publicacions sobre història, cultura, tradicions i festes de la ciutat més dolça del món. Ha participat en un bon nombre de congressos, impartit innombrables conferències, guiat a xiquets i adults en un sense fi de visites al barri antic i organitzat més d’una vintena d’exposicions.
Ha obert noves línies d’investigació en la historiografia local. Per exemple amb Lluís Garrigós i uns altres han escrit llibres que ja són imprescindibles en la investigació sobre la indústria del torró com: El paper del torró, 150 anys de patents vinculades a la fabricació del torró de Xixona i productes relacionats 1850-1999 i Directori històric de marques de torró de Xixona. 100 anys de marques 1866-1965. A més ha col·laborat en la recuperació de la memòria històrica investigant a les persones represaliades en la guerra civil i en la dictadura franquista.
Va col·laborar en l’organització de l’exposició Xixona clau del Regne organitzada pel MARQ en 2011, i amb Marga Galiana va comissariar l’exposició López Mira. Un pintor en el rècord aquest mateix any.
Actualment, és autor de Cronista Xixona, una pàgina de Facebook on publica articles d’història i els vídeos Història de Xixona al carrer i és el creador del blog Bgarrigos07 en el qual ja té publicats més de dos centenars d’articles d’història de Xixona.